Du är på väg till Knivsta utvecklas - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Aktuell information om kommunens skridskoisar

Under skridskosäsongen uppdaterar vi regelbundet information om både naturisar och kommunens plogade isbanor. Informationen uppdateras normalt på fredagar. Håll utkik här!

Kommunens isinformation uppdateras normalt på fredagar. Utgångspunkten för skötseln av isarna är att slingan på Valloxen samt de spolade banorna på land plogas vid behov och i mån av tid.

All vistelse på sjöisen sker på egen risk - tänk på sällskap, kunskap och rätt utrustning! Bra tillbehör är exempelvis isdubbar, ispik och kastlina.

Isinformation på skridsko.net Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om att åka skridsko hos Friluftsfrämjandet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om issäkerhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

18 mars

Isinformationen avslutas för säsongen. Nu är våren snart här!

4 mars

Tövädret fortsätter. De spolade isbanorna på land är inte åkbara. Sjöisen beträdes på egen risk.

23 februari

Regn och rusk! De spolade isbanorna på land smälter bort.

Sjöisen beträdes på egen risk.

20 februari

Plusgraderna gör det tufft för våra isar.

Vårt parklag har plogat båda slingorna på Valloxen, men det finns risk för att isen är blöt och slaskig. Kom som alltid ihåg att all vistelse på isen sker på egen risk och var rädd om dig.

Så här är läget just nu för de spolade isbanorna i kommunen:

  • Ängbyskolan: Fin is, förutom längs ytterkanterna.
  • Lagga skola: Fin is, förutom några grusfläckar på långsidan mot skolan.
  • Långhundra skola: Just nu fin is!
  • Brännkärrsskolan: Tyvärr fläckvis mycket grus som tittar fram.
  • Alsike sporthall: Ej brukbar, gruset når igenom.

16 februari

Ihållande regn och plusgrader gör att det nu är mycket grus och vatten på våra landisar. Om plusgraderna håller i sig kommande vecka kan parklaget inte spola på nya lager på isarna.

Vädret ställer till det även för de plogade banorna på Valloxen, som nu är väldigt blöta. Parklaget kommer inte ploga bort eventuell blötsnö i helgen, utan tidigast i början på nästa vecka.

Kom som alltid ihåg att all vistelse på isen sker på egen risk. Var rädd om dig! Rusta dig med sällskap, kunskap och rätt tillbehör, exempelvis isdubbar, ispik och kastlina.

12 februari

Nu är både lilla slingan och stora slingan på Valloxen plogad. Välkommen ut på sjöisen!

Se till att du har sällskap, kunskap och rätt utrustning, så får du en säkrare vistelse på sjön. Bra tillbehör är exempelvis isdubbar, ispik och kastlina. Vi påminner om att all vistelse på sjöisen sker på egen risk.

9 februari

Inför helgen är våra kommunala landisar åkbara, men ta gärna för vana att inspektera isen innan du sätter fart. Det kan finnas grus som sticker upp på sina ställen.

Som vanligt har vädret stor betydelse för isarnas kvalitet, men vårt parklag står redo att åka ut och ploga dem i helgen, om det skulle komma snö. Du hittar våra landisar vid Brännkärrsskolan, Långhundra skola, Lagga skola, Ängbyskolan och bakom Alsike sporthall.

Under fredagen plogas lilla slingan på Valloxen, det vill säga den som är närmast Särstabadet. Var rädd om dig om du ska ut på sjöisen. Se till att du har sällskap, kunskap och rätt utrustning, så får du en säkrare vistelse på sjön. Bra tillbehör är exempelvis isdubbar, ispik och kastlina. Vi påminner om att all vistelse på sjöisen sker på egen risk.

6 februari

Vårt parklag har nu plogat "lilla slingan” på Valloxen (den närmast Särstabadet). Välkommen ut på sjöisen!

Kom som alltid ihåg att all vistelse på isen sker på egen risk - tänk på sällskap, kunskap och rätt utrustning. Bra tillbehör är exempelvis isdubbar, ispik och kastlina.

2 februari

Alla landisar i kommunen, Brännkärrsskolan, Långhundra skola, Lagga skola, Ängbyskolan och bakom Alsike sporthall, är påverkade av veckans plusgrader med till exempel grus som smält upp i ytan men de är fortfarande åkbara.

Parklaget jobbar på med de spolade isarna fram till sportlovet och kommer därför försöka fylla på med nya islager i början på kommande vecka, då det ser ut att bli minusgrader.

Valloxen är nu fri från snö efter veckans töväder. Tänk på att isen kan vara tunn på sina platser där utlopp, så kallade strömställen, påverkar isens tjocklek till det sämre.

Tänk på att all vistelse på sjöisen sker på egen risk. Det är säkrare att vara på isen om du har sällskap, kunskap och rätt utrustning. Bra tillbehör är exempelvis isdubbar, ispik och kastlina. Var rädd om dig!

26 januari

Alla landisar i kommunen, Brännkärrsskolan, Långhundra skola, Lagga skola, Ängbyskolan och bakom Alsike sporthall, är påverkade av veckans plusgrader och blåst men är till stor del åkbara. Ta det försiktigt.

Den senaste tidens väderlek har inte varit den bästa för våra naturisar. Därför plogar Knivsta kommun inte Valloxen i nuläget.

Tänk på att all vistelse på sjöisen sker på egen risk. Det är säkrare att vara på isen om du har sällskap, kunskap och rätt utrustning. Bra tillbehör är exempelvis isdubbar, ispik och kastlina. Var rädd om dig!

19 januari

Alla landisar i kommunen, Brännkärrsskolan, Långhundra skola, Lagga skola, Ängbyskolan och bakom Alsike sporthall, är i gott skick och åkbara.

Slingan på sjön Valloxen är inte plogad och därför inte åkbar. Isen är fortsatt knagglig så var försiktig när du ger dig ut på isen.

Tänk på att all vistelse på sjöisen sker på egen risk. Det är säkrare att vara på isen om du har sällskap, kunskap och rätt utrustning. Bra tillbehör är exempelvis isdubbar, ispik och kastlina. Var rädd om dig!

12 januari

Nu är kommunens alla isbanor åkbara! Till helgen väntas en del snö, och då kommer parklaget att ploga isbanorna.

Kommunens landisar hittar du här: Brännkärrsskolan, Långhundra skola, Lagga skola, Ängbyskolan och bakom Alsike sporthall.

Parklaget planerar också att ploga lilla slingan på Valloxen inom kort. Men de vill flagga för att isen kommer att vara mycket knagglig, så det gäller att vara försiktig när du ger dig ut på isen.

Tänk på att all vistelse på sjöisen sker på egen risk. Det är säkrare att vara på isen om du har sällskap, kunskap och rätt utrustning. Bra tillbehör är exempelvis isdubbar, ispik och kastlina. Var rädd om dig!

5 januari

Nu kan parklaget återigen börja bygga upp våra isbanor! Idag och imorgon, 5-6 januari, spolar de våra isbanor vid Långhundra skola, Lagga skola, Ängbyskolan och bakom Alsike sporthall.

Tänk på att det tar tid att bygga upp en bra isbana. Det kan vara mycket grus och knaggliga ytor ett tag till, så ta det försiktigt. Notera också att parklaget inte spolar isbanan vid Brännkärrskolan i detta skede.

Kommunen plogar inte på Valloxen i nuläget. Vi vill passa på att påminna om att all vistelse på sjöisar sker på egen risk - var rädd om dig!

22 december

Det milda vädret har tyvärr medfört att alla spolade landisar smält. Det tråkiga är att även om det blir minusgrader igen så hinner kommunens parklag inte få till fina isar under mellandagarna - det får vänta till det nya året.

Sjöisarna på Valloxen och Mälaren kan vara förrädiska i mildvädret. Tänk på att vara försiktig och att all vistelse på sjöisen sker på egen risk.

Tips för dig som är skridskosugen under jullovet! Ishallen på CIK håller öppet för allmänheten - välkommen att testa skridskorna inomhus.

Se aktuella tider för allmänhetens åkning på CIK:s webbplats Länk till annan webbplats.
Låna utrustning på Fritidsbanken

15 december 2023

Alla kommunens isbanor är nu åkbara, förutom Brännkärrsskolans isbana där gruset fortfarande tittar fram. Vid snöfall plogar vi alltid bort snön på landisarna under helgerna.

Till helgen och nästa vecka väntas det bli plusgrader. Tänk på att vid plusgrader smälter isarna så sakteliga. Sjöisarna kan också vara förrädiska på grund av snötäcket. Täcket ger isolering som gör det svårare för isen att växa till sig. All vistelse på sjöisen sker på egen risk - var rädd om dig därute!

8 december 2023

Nu är det vinter igen! Vår parkenhet har börjat spola kommunens isbanor. De är ännu inte klara för åkning - isen är inte tillräckligt tjock och gruset tittar fram. Vi hoppas att de ska vara klara under nästa vecka om kylan håller i sig.

Kommunens isbanor hittar du här: Brännkärrsskolan, Långhundra skola, Lagga skola, Ängbyskolan och bakom Alsike sporthall.

Tänk på att sjöisarna kan vara förrädiska när de börjar lägga sig. Snötäcket ger isolering som gör det svårare för isen att växa till sig. All vistelse på sjöisen sker på egen risk - var rädd om dig därute!

Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 18 mars 2024