Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

Skolmaten

Måltidsverksamheten har ett nära samarbete med skola och förskola kring barnens måltider under skoldagen. Vid måltidsplanering är barnen delaktiga, matråd är ett exempel. Alla måltider näringsberäknas i ett kostsystem som har Svenska näringsrekommendationer som referens.

Grönsaker på skärbräda

Måltidsverksamheten har ett nära samarbete med skola och förskola kring barnens måltider under skoldagen. Verksamheterna träffas regelbundet i form av referensgrupper.

Vid måltidsplanering är barnen delaktiga - våra matråd är ett exempel. Alla måltider näringsberäknas i ett kostsystem som har Svenska näringsrekommendationer som referens.

Måltiden omfattas av varmrätt, ekologisk mellanmjölk, hårt bröd, ekologisk Bregott, salladsbord/råkost och dressing. Vår policy är att tillaga så mycket som möjligt från grunden.

Vi ökar andelen ekologiska livsmedel, liksom regionalt och lokalproducerat efter tillgång. Även viltkött och plantbaserade maträtter är i fokus.

Hållbar matproduktion innebär att minimera matsvinnet, upphandla klimat smart och i det dagliga arbetet snåla med resurskrävande verktyg.

Hjälp oss att ge barnen kunskap, förståelse och respekt kring matens ursprung, se gärna vårt projekt ”Minska matsvinnet” under fliken Projekt och utveckling.

Skolmjölken vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.

Logotyp för EU
Hjälpte informationen på sidan dig?

Tack för att du skickar in dina synpunkter – du hjälper oss i vårt arbete med att utveckla webbplatsen.

Sidan uppdaterades: 26 juli 2023