Du är på väg till Knivsta växer - kommunens webbplats för samhällsbyggande och utveckling.

Du är på väg till vår näringslivswebbplats. Här hittar du allt om näringsliv i Knivsta – från etableringsmöjligheter till företagarnätverk.

Du är på väg till kommunens karriärwebbplats Jobba i Knivsta.
Se vad vi erbjuder!

1.0

Du är på väg till Knivsta biblioteks webbplats. Du kommer att lämna webbplatsen för Knivsta kommun.

Du är på väg till webbplatsen för Hälsohuset -

kommunens sim- och träningscenter.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta Centrum för idrott och kultur (CIK). Du kommer att lämna

Knivsta kommuns webbplats.

Du är på väg till Kommunala skolwebben - webbplatsen för Knivstas kommunala förskolor och skolor.

Du är på väg till webbplatsen för Knivsta kulturskola.

Du är på väg till webbplatsen för Sjögrenska gymnasiet.

Kontakta oss via Kontaktcenter eller nyttja vår självservice

Välkommen till Självservice!

Välj e-tjänster eller blanketter för att utföra ditt ärende till kommunen.
Många ärenden kan du utföra via våra e-tjänster.
För andra ärenden får du ladda ned en blankett, fylla i och skicka in med vanlig post.

Här tar du del av våra tjänster på andra språk
Please find our services in other languages below

Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Sök på webbplatsen

23 november 2023 kl 11:13

Jobb och näringsliv

Stor uppslutning på årets upplaga av Framtid Knivsta

Torsdag 16 november slogs dörrarna upp till näringslivsevenemanget Framtid Knivsta 2023. Under en kväll på Bistro Larsson träffades 90-talet företagare, politiker och nyckelpersoner från Knivsta kommun för att samtala och nätverka. Fokus för kvällen var samhällsutvecklingen - under den avslutande paneldebatten tog Knivstas politiska partier i hand på att arbeta tillsammans för en ny vision för framtidens Knivsta.

Antalet deltagare slog rekord på årets Framtid Knivsta. Här fylls Bistro Larsson med gäster under det inledande minglet.

Kvällen inleddes med mat och mingel innan Karin Hansson från Knivsta Företagarförening, kommunstyrelsens ordförande Matilda Hübinette och kommundirektör Daniel Lindqvist tog ordet och hälsade välkomna.

- Det är fantastiskt att se så många här - vilken uppslutning, sade Karin Hansson från företagarföreningen, som tillsammans med Knivsta kommun arrangerade kvällen.

Knivsta företagarförenings Karin Hansson, kommunstyrelsens ordförande Matilda Hübinette och kommundirektör Daniel Lindqvist tar ordet och hälsar välkomna.

Knivsta Företagarförenings Karin Hansson (t. v.), kommunstyrelsens ordförande Matilda Hübinette och kommundirektör Daniel Lindqvist.

Fyra nyckelpersoner kring samhällsutveckling och tillväxt från Knivsta kommuns förvaltning presenterades: chefen för Tillväxtkontoret, samhällsbyggnadschef, mark- och exploateringschef och kommunens projektchef för Fyra spår.

Publiken samlas på läktaren

Publiken samlas på läktaren. I förgrunden syns kommunstyrelsens ordförande Matilda Hübinette och kommundirektör Daniel Lindqvist.

Under kvällen föredrog Tomas Stavbom, regionchef i Uppsala län inom Stockholms Handelskammare, om vikten av tydlighet i osäkra tider under rubriken ”Omvärld, potential och raka besked”. Anna-Lena Holmström, regionchef för Svenskt Näringsliv i Uppsala län, presenterade Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet och resonerade kring vad vi i Knivsta behöver göra för att bli ännu bättre.

Anna_lena Holmström

Anna-Lena Holmström, regionchef för Svenskt Näringsliv i Uppsala län

Tomas Stavbom

Tomas Stavbom, regionchef i Uppsala län inom Stockholms Handelskammare

Fokus för kvällen var samhällsutvecklingen i Knivsta. Hur ska Knivsta utvecklas framöver och hur ser vägen framåt ut? Under två panelsamtal diskuterades bland annat företagsklimat och en gemensam vision för framtiden.

I den första panelen återfanns representanter från Knivsta företagarförening, Fastighetsnätverket i Knivsta och LRF:s kommungrupp, som bland annat samtalade om vikten av långsiktighet och förutsägbarhet för att företag ska vilja satsa i Knivsta.

Kvällen avslutades med en politisk panel där representanter från samtliga partier i fullmäktige deltog i ett samtal om Knivstas framtid. Kommunstyrelsens ordförande Matilda Hübinette lyfte vikten av att skyndsamt ta fram en brett förankrad och långsiktig vision för framtidens Knivsta.

- Vi vill samverka över partigränserna och tillsammans arbeta fram en framtidsvision som står sig över flera mandatperioder, kommenterar Matilda Hübinette.

Samtalet avslutades med ett gemensamt handslag för att tillsammans arbeta konstruktivt för Knivstas utveckling.

- Det var en givande kväll med rekordmånga deltagare. De återkommande tankarna och förslagen handlade om att få en tydlighet, en långsiktighet och en vision för hur framtidens Knivsta ska se ut, och nu är vi på god väg. Stort tack till alla som kom och tack till Knivsta Företagarförening för ett riktigt bra arrangemang, säger Gustav Fridlund, näringslivschef i Knivsta kommun.

handslag mellan politiker

Den politiska panelen avslutades med ett handslag för Knivstas utveckling.


Sidan uppdaterades: 23 november 2023