Välkommen att lyssna på Knivsta.se

Suicidpreventiva veckan 5 - 13 september 2023

Under en vecka, i samband med internationella Suicidpreventiva dagen söndag 10 september, arrangerar Knivsta kommun tillsammans med andra aktörer i Knivsta en rad aktiviteter och föreläsningar för att uppmärksamma suicid och psykisk hälsa.

På programmet står bland annat Våga fråga - en digital föreläsning som kan rädda liv, film och samtal på CIK, träning för livet på Hälsohuset, temapromenad, sopplunch på S:ta Birgittakyrkan och Sinnesrogudstjänst.

Alla aktiviteter är inte spikade än - se programmet växa fram här nedan. Varmt välkommen!

Program för Suicidpreventiva veckan 2023 i Knivsta kommun

Stöd och omsorg

Tisdag 5 september: Föreläsning på Stegen, "Vad kan man göra om någon mår dåligt?"

Caroline Björkhammer och Jonas Högkvist pratar om vad man kan göra som första hjälpen till psykisk hälsa. Välkommen till Stegen!

Stöd och omsorg

Onsdag 6 september: Föreläsning på Lyckträffen, "Vad kan man göra när någon mår dåligt?"

Caroline Björkhammer och Jonas Högkvist pratar om vad man kan göra som första hjälpen till psykisk hälsa. Välkommen till Lyckträffen!

Stöd och omsorg

Fredag 8 september: Temadag på Svenska kyrkan respektive filmkväll på CIK

På dagen arrangerar Svenska kyrkan en temadag om suicid och psykisk hälsa. På kvällen blir det film och viktiga samtal på CIK.

Stöd och omsorg

Lördag 9 september: Träna för livet på Hälsohuset

Hälsohuset uppmärksammar Suicidpreventiva dagen med olika typer av träningspass. Öppet för alla - oavsett träningsnivå!

Stöd och omsorg

Söndag 10 september: Gemenskap med SPF seniorerna och PRO samt Sinnesrogudstjänst i S:ta Birgittakyrkan

Välkommen till Gemenskap med SPF seniorerna och PRO Knivsta samt till Sinnesrogudstjänst med ljuständning på Suicidpreventiva dagen som Svenska kyrkan och Gredelbykyrkan arrangerar i samverkan.

Stöd och omsorg

Onsdag 13 september: Våga fråga-föreläsning

Välkommen att lyssna till föreläsning "Våga fråga" - delta via länk.

Knivstaelever deltar i #dansaförlivet2023!

Den 8 september dansar knivstaelever i #dansaförlivet - en nationell dansutmaning som uppmärksammar psykisk hälsa. Under dagen kommer inte mindre än drygt 27 500 elever att dansa runt om i Sverige, från Luleå till Ystad. Här på sidan kommer du att hitta reportage med bilder och film från danseventet.

#KnivstaBryrSig - kortleken som ger stöd vid svåra samtal

I samband med Suicidpreventiva dagen vill vi lyfta #KnivstaBryrSig lite extra - kommunens kortlek med tankeväckande meningar och frågor som kan underlätta för samtal kring svåra frågor om psykisk ohälsa. Varmt välkommen ta ditt exemplar under någon av aktiviteterna i programmet eller hämta en kortlek på något av våra utlämningsställen, bland annat i Kommunhusets reception. Se mer på knivsta.se/kortlek

Knivsta kommuns arbete med suicidprevention

Psykisk ohälsa och suicidprevention är en prioriterad fråga i Knivsta kommun. Vi arbetar aktivt på flera olika plan med suicidpreventiva insatser, bland annat med uppsökande arbetsgrupp och första hjälpen i psykisk ohälsa.

Läs mer om Knivsta kommuns arbete med suicidprevention